Waar kan ik een workshop broodbakken volgen? – Weekend Bakery (2024)

Waar kan ik een workshop broodbakken volgen? – Weekend Bakery (1)

Regelmatig krijgen wij uit binnen- en buitenland de vraag of wij workshops broodbakken verzorgen. Hoewel ons dit veel voldoening zou geven ontbreekt ons eenvoudig de tijd om hier invulling aan te geven.

Onderstaand geven we een overzicht van adressen waar enthousiaste beginnende en gevorderde broodbakkers terecht kunnen voor een workshop broodbakken.

Wij geven uitdrukkelijk GEEN waardeoordeel over de broodbakworkshops, alleen een korte omschrijving, locatie en doorverwijzing. Wij nemen alleen adressen op van mensen die (in hoofdzaak) workshops broodbakken geven.

Mocht je een suggestie hebben voor een workshop-adres (patisserie mag ook natuurlijk) waar je enthousiast over bent, laat dan een comment achter op deze pagina of stuur ons een bericht.

Waar kan ik een workshop broodbakken volgen? – Weekend Bakery (2)

Workshops broodbakken NEDERLAND

Overzicht workshop adressen Nederland

Keukenboeren
Omschrijving: Bij de keukenboeren kun je workshops desembrood bakken volgen. Bij een workshop bezoek je ook de korenmolen in Delfshaven waar het meel gemalen wordt.
Locatie: Rotterdam, Zuid-Holland

De Bakkerij Gouda
Omschrijving: Bij De Bakkerij in Gouda kunnen mensen leren broodbakken met zowel gist als desem. De workshops worden gegeven aan zowel beginners als gevorderden en de groepen bestaan uit maximaal 7 personen. Je kunt hier ook terecht voor workshops in de vorm van een familie- of bedrijfsuitje en kinderfeestje.
Locatie: Gouda, Zuid-Holland

Stevig Brood
Omschrijving: Bij Stadsbakkerij Stevig Brood in Woerden kun je workshops desembrood bakken volgen. Je leert over kneden, rijzen en bakken. Je leert ook om je eigen desem te maken en in leven te houden. De workshop duurt een volle dag en je krijgt een thuisbakpakket, desem en je eigen gebakken brood mee naar huis.
Locatie: Woerden, Utrecht

Baking Lab

Omschrijving: Baking Lab biedt meerdere programma’s, voor beginners, gevorderden en voor kinderen. Je kunt als individu of groep een workshop boeken. De desem-workshop is inclusief eten. Ambachtelijke technieken voor het het mengen, fermenteren en shapen (vormen) van het deeg komen aan de orde.
De circulaire bakkerij: Je leer over het hergebruiken van oud brood en het op een natuurlijke manier beter brood maken en daarmee ook verspilling van voedsel voorkomen.
Locatie: Amsterdam, Noord-Holland

Grano
Omschrijving: Vincent van der Wolf’s passies zijn graan en desem. Na stages in Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland heeft hij een eigen methode voor het werken met desem ontwikkeld. Onder de naam Grano draagt hij zijn kennis over; van basisworkshop desembrood tot masterclass Napoletaanse (desem) pizza. Tijdens de workshops wordt gewerkt zonder bakkersgist, alleen met desem dat inmiddels vijf jaar geleden in de Dolomieten door Vincent is gestart.
Locatie: De workshops kun je volgen in biologische korenmolen de Gouden Engel, bij je thuis of bij bakkerij Raat in Alkmaar.

Bread works – Workshops
Omschrijving: De workshops broodbakken worden gegeven door Ralph Nieboer met als locatie Huize van Strijen in Schagerbrug. Aantal personen 8 tot 16.
Zie ook de facebook pagina van Bread works voor meer informatie.
Locatie: Schagerbrug, Noord-Holland

Bakery Institute
Omschrijving: Workshops en complete opleidingen voor zowel thuisbakkers als professionele bakkers, voor zowel boulangerie als patisserie.
Locatie: Zaandam, Noord-Holland

Broodworkshops De Brood Boerderij
Omschrijving: Bakker Nico geeft al een aantal jaar broodworkshops. Hij is 40 jaar bakker geweest in Zaandam en Alkmaar. Bij de boerderij is een eigen bakkerij gebouwd, waar naast broodworkshops ook brood en lekkernijen gemaakt worden voor de bed & breakfast.
Locatie: Groet, Noord-Holland

Waar kan ik een workshop broodbakken volgen? – Weekend Bakery (3)

Bakkelder
Omschrijving: Bakker Piet is al met pensioen maar kan na 50 jaar nog steeds geen genoeg krijgen van het bakken van brood en gebak. Om zijn kennis te blijven overdragen geeft hij nu kleinschalige workshops (3-4 personen) in de speciaal hiervoor ingerichte bakkelder in zijn woning in Herwijnen. Naast basisvaardigheden, kun je bij bakker Piet ook terecht voor workshops desembakken, viennoserie, mediterrane specialiteiten en thema-workshops zoals baksels voor de feestdagen.
Locatie: Herwijnen, Gelderland

Bakkerij Rémon
Omschrijving: Rémon geeft kleinschalige workshops brood bakken. De groepsgrootte is maximaal 5 personen. De workshops zijn gericht op thuisbakkers, maar er wordt gewerkt met professionele apparatuur die ook voor thuisgebruik binnen handbereik ligt. De workshops vinden plaats binnen het pand van Bakkerijwereld.
Locatie: Ede, Gelderland

Smaakpark Ede
Omschrijving: Christian Weij, bekend van het boek over fermenteren ‘Verrot lekker’, geeft ook workshops over dit onderwerp waarbij onder andere wordt stilgestaan bij het maken van je eigen zuurdesem en desembrood. Christian verteld daarbij ook wat zuurdesem precies is en hoe het ontstaan is.
Locatie: Smaakpark Ede, Gelderland

Maakjebrood.nl
Omschrijving: In het bakhuis van molen ‘De Nijverheid’ in het Brabantse stadje Ravenstein worden workshops gegeven om zelf op de traditionele manier brood te leren bakken. Er is een basisworkshop, eentje speciaal gericht op desembrood, stokbrood of gevuld brood. Er is een agenda met data, maar u kunt ook bellen om zelf een datum te prikken. Op zaterdag is de molen ook in bedrijf en maalt spelt. Ook is de op het terrein gelegen stadsbrouwerij dan te bezoeken.
Locatie: Ravenstein, Noord-Brabant

Johnz Bakery
Omschrijving: Bij Johnz Bakery kun je een eendaagse workshop desembrood volgen. Tijdens de workshop komen theorie en praktijk van desembrood aan bod. Je leert hoe je een desemstarter maakt en krijgt begeleiding bij het maken van verschillende desembroodjes. Ook leer je hoe je zelf een broodrecept schrijft. Maximaal 6 personen per workshop. Er zijn voor december en januari cursusdata beschikbaar, maar je kunt met een groep ook zelf een cursus plannen. Meer informatie via Johnz Bakery of neem contact op via de mail: info@johnzbakery.nl
Locatie: Drunen, Noord-Brabant

Bakker Meelmuts
Omschrijving: Bij bakker Meelmuts kunnen allerlei groepen een workshop broodbakken volgen. Naast workshops met als achterliggende reden een feestje of teamuitje, heeft deze bakker ook ervaring met het geven van workshops aan jongeren met een lichte beperking. Invulling in overleg met de bakker.
Locatie: Eindhoven, Noord-Brabant

Bread & Cookies
Omschrijving: In het Brabantse ‘s-Hertogenbosch geeft Marion 1-daagse workshops broodbakken voor groepen van 4 tot 8 personen. Naast een workshop om de basis van het broodbakken onder de knie te krijgen, kun je ook kiezen uit een wisselend aanbod van workshops zoals desembrood, kleine broodjes of het thema kerstmis. De broden worden gebakken in de steenoven.
Locatie: ‘s-Hertogenbosch, Noord-Brabant

Aart’s Brood
Omschrijving: Bakker Aart geeft kleinschalige workshops (maximaal 5 personen) in zijn tot bakkerij omgebouwde garage en doet dit al sinds hij in 2016 de vokorenbrood wedstrijd won van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde. Er zijn diverse workshops te volgen, zoals Franse klassiekers, desem, grootbrood & kleinbrood en eentje speciaal voor de kerstperiode.
Locatie: Middelburg, Zeeland

De Bisschopsmolen
Omschrijving: Bakkerij en graanpakkerij De Bisschopsmolen is gespecialiseerd in spelt. Naast dat je hier nog een echte watermolen in werking kunt zien er er ter plekke brood wordt gebakken, kun je hier ook workshops volgen. Naast o.a. workshops (spelt)broodbakken, kun je er ook Limburgse vlaaien leren bakken en er zijn workshops voor kinderen en rondleidingen door de molen en bakkerij.
Locatie: Maastricht, Limburg

Baksels.net
Omschrijving: Bij Mannin kun je naast basis workshops voor klein en groot brood ook workshops volgen met thema’s als Sinterklaas en Kerst of typisch Friese baksels. Ook voor een workshop pure slagroomtaart kun je bij Mannin terecht. De workshops zijn voor maximaal 4 personen, maar in overleg zijn er op een andere locatie mogelijkheden voor maximaal 10 personen.
Locatie: Dronrijp (Dronryp), Friesland

Workshops broodbakken BELGIË


Met Wim aan de bak
Omschrijving: Wim geeft in zijn bakhuis “Met Wim aan de bak” volledige hands-on workshops voor het bereiden van broodproducten, banket, chocoladecreaties of snoepjes en dit voor max. 4 personen. Van knubbelkesvlaai tot lekkere truffels, van slagroomzwaantjes tot pralines en speculaashuisjes voor kinderen. Wim werkte als leerkracht bakkerij, heeft meer dan 40 jaar ervaring en vindt het belangrijk dat je in zijn workshop, stap voor stap, alles zelf doet. Je hebt geen voorkennis nodig.
Je bakt je brood, in een authentieke houtgestookte broodoven.
Locatie: Alken, Limburg

Bakhuis La Source
Omschrijving: Workshops brood en pizza bakken in de houtgestookte oven voor groepen van 10 tot 20 personen.
Locatie: Vlezenbeek, Vlaams-Brabant

Bakhuis Bo & Co
Omschrijving: Marjolijn maakt in haar bakhuis desembrood in de houtgestookte oven. Geinteresseerden van alle niveaus kunnen bij haar ook workshops volgen. Naast het Nederlands kan dit in overleg ook in het Frans of Engels. Er zijn geplande data, maar vanaf 6 personen kun je ook een eigen datum afspreken. Heb je een eigen houtoven, dan komt Marjolein ook bij jou op locatie een workshop geven.
Locatie: Sint-Agatha-Rode, Vlaams-Brabant

Marco Bakker
Omschrijving: Marco Bakker geeft workshops voor brood en patisserie (ook voor de broodbakmachine) en heeft op locatie een winkel met bakproducten voor thuisbakkers.
Locatie: Kontich, Antwerpen

Waar kan ik een workshop broodbakken volgen? – Weekend Bakery (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5735

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.